Grazing Days and Regenerative Agricultural Practices Making Headlines



Over the weekend, we've had conversations about climate change and our farming practices with two different journalists from two different publications. We spoke with Laura Martinez from the Québec based publication Unpointcinq, who's working on a photo journalism piece about Grazing Days (its land and people), and to Charles Enman from Edible Ottawa who's working on an article about regenerative agriculture and the local farms who practice it.  

Having external sources recognize our work as a way of combating climate change, and taking the time to contact us and to create content to share with others, is extremely gratifying. 

Indeed, the thing that we find most exciting about the work we do is the sequestration of carbon in the soil.
 Climate change is real and we as living beings on this planet are feeling the effect of too much carbon in the atmosphere. With the managed grazing techniques we use on the farm (mob grazing or sometimes called adaptive multi-paddock grazing), we work with our grasslands and animals to capture carbon from the atmosphere and sequester it in the soil. Early research (Stanley, 2018) shows that grazing techniques such as ours can increase the soil carbon by 3.5 tonnes of carbon per hectare per year, which on our 320 acres (130 hectares) of grassland, could mean 448 tonnes of carbon that we can sequester in a year. That is a pretty hopeful proposition: we can grow delicious food that is healthy and combats climate change at the same time – awesome.

Please help us do this regenerative work by supporting our farm--by buying your meat protein from us and by encouraging people in your circles to sign up for our newsletter and to give us a try.  

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Grazing Days et l'agriculture regénératrice font les manchettes

Nous avons eu le plaisir, le weekend passé, de discuter avec des journalistes de deux différentes publications qui nous on approché pour parler de notre ferme, des changements climatiques et de l'agriculture regénératrice. Laura Martinez de la publication québécoise Unpointcinq, et Charles Enman de la publication Edible Ottawa.  

C'est extrêmement gratifiant, pendant la saison chargée, de se faire approcher par des gens qui reconnaissent le travail que nous faisons pour combattre les changements climatiques, surtout quand ces individus ont comme mission de disséminer le message à tant d'autres. 

Effectivement, une des choses qui nous excite le plus à propos de notre travail à la ferme est la séquestration du carbone dans le sol. Les changements climatiques sont réels et nous ressentons les effets d'une trop grande quantité de carbone dans l'atmosphère. Avec les techniques de pâturage gérées que nous utilisons à la ferme (le "mob grazing" parfois appelé "adaptive multi-paddock grazing"), nous travaillons avec nos prairies et animaux pour capturer le carbone de l'atmosphère et le séquestrer dans le sol. Des recherches (Stanley, 2018) démontrent que les techniques de pâturage comme les nôtres peuvent augmenter le carbone du sol de 3,5 tonnes de carbone par hectare et par an, ce qui sur nos 320 acres (130 hectares) de prairies pourrait représenter 448 tonnes de carbone que nous pouvons séquestrer en un an. C'est une proposition plutôt encourageante: nous pouvons produire des aliments délicieux et sains tout en luttant contre le changement climatique. 

Aidez-vous à continuer ce travail en soutenant notre ferme; en achetant nos produits et en encourangeant les gens de votre entourage à s'inscrire à notre infolettre et à goûter nos produits.