Regenerative agriculture makes headlines, Subscription launch, and other farm news.


(le français suit)

Hi,
 
I hope this finds you and yours healthy and well, enjoying the warm spring weather.
 
On the farm, we’ve been flabbergasted by the speed of the thaw and the near-snowlessness in the pastures. We’re enjoying watching the herd try its best to graze every growing bit of grass near fence lines and their luxurious afternoon sun bathing. All the while, the humans are racing to finish up the “down season” work of accounting, financial planning, and doing all of the set up for the year to come—from ordering yearlings, to fixing machinery, and calling butchers. Piglets arrive in three weeks, as will new groups of cattle. Spring is here!
 




In other news, we were ecstatic a week ago to be on the front page of La Presse, with an article about regenerative farming called, La nature est dans la ferme. It’s so heartwarming and encouraging to see interest in regenerative methods grow and, with it, people’s curiosity about projects like ours. In the piece, Paul talks about soil health and the potential of carbon sequestration through our grazing techniques. You can check it out HERE.   
 


I wanted to let you know that we’ve just added new items to the Order by the Cut page—from bacon to beef strips, pork jowls to full beef tenderloin—and we have a new product for those with canine friends who enjoy a raw meat diet. We’ve packaged 35lb dog food variety boxes which contain 40% organ and 60% meat. You can find them HERE. We also continue to do monthly home deliveries to every neighbourhood. Enter your postal code on the ‘my cart’ page of our website (after ‘checkout’ box) to get a list of dates.

 


It’s also ALMOST that time of year! Indeed, we will be launching our 2021-2022 grass-fed beef, pastured pork and pastured chicken subscriptions in mid-April! Until then, you’ll notice that our Subscriptions page is productless, but our usual offerings of half shares, full shares, half and full carcasses are coming soon.
 



Thanks again for your continued support.
Wishing you and yours health, calm and wellness at this time. Looking forward to catching up soon.

Josée Madéia
Ferme Grazing Days Farm
 

 
Bonjour de la ferme,
 
J'espère que vous allez bien et que vous êtes en mesure de profiter de ces journées douces qui s’annoncent malgré les défis pandémiques auxquels nous faisons face.
 

À la ferme, nous avons été sidérés par la vitesse du dégel et par la quasi-absence de neige dans les pâturages début avril. Nous prenons grand plaisir à voir le troupeau tenter de faire l’impossible pour brouter chaque parcelle d'herbe qui pousse près des clôtures et de les voir prendre de luxueux bain de soleil en après-midi. C’est la belle vie. De notre côté, les humains se pressent pour terminer le travail de comptabilité, de planification financière et de tout mettre en place pour la saison à venir : commander les bouvillons, réparer la machinerie, placer des appels aux boucheries, et j’en passe.
 





Parlant de nouvelles, nous étions ravis il y a une semaine de faire la une de La Presse, avec un article sur l'agriculture régénératrice intitulé La nature est dans la ferme. C’est tellement énergisant et encourageant de voir que l’intérêt pour les méthodes agricoles régénératrices grandi et, ce faisant, la curiosité des gens pour des projets comme le nôtre. Dans l'article, Paul parle de la santé des sols et du potentiel de séquestration du carbone grâce à nos techniques de rotation de pâturage. Vous pouvez lire l'article ICI.
 


Je voulais vous informer que nous venons d'ajouter de nouveaux produits sur notre page Commandes à la coupe—du bacon, des lanières de bœuf, des bajoues de porc et des filets mignon complet—et que nous avons un nouveau produit pour celleux qui ont des amis canins qui apprécient un régime de viandes crues. Nous avons préparé des boîtes de nourriture pour chiens de 35 lb contenant 40% d’organes et 60% de viande. Vous pouvez les trouver ICI. Nous continuons de faire la livraison à domicile dans tous les quartiers d'Ottawa et Gatineau de façon mensuelle. 
 


Nous lancerons également nos abonnements de bœuf, porc et poulet pour la saison 2021-2022 d’ici quelques semaines! Vous remarquerez que notre page Abonnements est désormais sans produit, mais notre offre habituelle de demi-parts, de parts complètes, de demi-carcasses et de carcasses complètes arrive bientôt. C'est à suivre!
 




Merci encore pour votre appui. On vous souhaite, à vous et aux vôtres, santé et quiétude. Au plaisir de se retrouver bientôt.
 
Josée Madéia
Ferme Grazing Days Farm


français